E402

Kaliumalginaat

Bereiding/oorsprong:
Kaliumzout van alginezuur (E400), dat gewonnen wordt uit zeewier.
Algemene opmerking:
Grote hoeveelheden hinderen de opname van ijzer.

Dit e-nummer behoort tot de categorie geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen (E400-E495).

Je kan een eerste stap naar een profiel zetten door de geschiktheid van dit ingrediënt handmatig in te stellen op , , , of door op één van voorgaande icoontjes te klikken.


Toepassing

Dit e-nummer wordt in geen enkele categorie van producten veel gebruikt.

Dit e-nummer wordt gebruikt in 4 producten, namelijk Minelma (Vitelma), Progress (Vitelma), Smeer (Belolive) en Boer'n vla - Appeltaart (De zuivelhoeve).


Verwante ingrediënten

E402...

  • is samengesteld uit E400
2006-2017 - Concept & Coding: Debbie Lavreys & Daniël Teunkens